Data science konferenciák - 2019 - Dmlab

Data science konferenciák – 2019

Szalóki Kristóf

2019.01.09. • olvasási idő:

Minden év elején megfogadjuk, hogy jó lenne valami hasznosat és érdekeset is tanulni az új évben, ehhez kitűnő kiindulási alapként szolgálnak a különféle konferenciák.

Budapesten szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen számos kiváló konferencia kerül megrendezésre, jó is lenne mindegyikre ellátogatni. Mi kiválogattuk azokat a konferenciákat, melyeken érdemes részt venni 2019-ben annak, akinek szakmai érdeklődése középpontjában a big data, a business intelligence, az artificial intelligence vagy a data science áll.

Reinforce AI Conference

A REINFORCE egy új, kétnapos technológiai konferencia, amely az AI-ra összpontosít. 2019 tavaszán kerül megrendezésre Budapesten. Olyan vezető cégektől érkeznek előadók, mint a Google, az Uber, vagy az IBM. Andrea Pasqua, az Uber Data Science Managere beszélni fog arról, hogy a machine learning hogyan segít az Uber-nek az előrejelzésben. Ismertetni fogja a deep learning és más Machine Learning módszerek használatának előnyeit az előrejelzés területén, valamint leírja azokat a megközelítéseket, amelyekkel az Uber előrejelzéseket végez. A REINFORCE konferencia mellett a témához kapcsolódó workshopokat és meetupokat is találunk a konferenciát megelőző napon. A konferencia célja az Artificial Intelligence és a Machine Learning tudás behozatala a régióba, elérhetővé téve azt bárki számára.

Tervezett időpont: 2019. március 20-22.
Weblaphttp://reinforceconf.com

Budapest Data Forum

A Budapest Data Fórum egy hazai adatmenedzsment és analitikai konferenciaamely idén már tizenegyedik alkalommal kerül megrendezésre. A rendezvény a Big Data, a Data science, és az adattárházak világába repíti el a résztvevőket. Különböző előadásokon vehetünk részt, megannyi változatos témában, többek között valós idejű adatfeldolgozásról, a mesterséges intelligencia alkalmazási lehetőségeiről és modern adatinfrastruktúrákról. A 3 napos rendezvény során számos workshop, esettanulmány, technikai előadás kap helyet a programban.

Tervezett időpont: 2019. május 21-23.
Weblaphttp://budapestdata.hu

Crunch – Data Engineering and Analytics Conference

A Crunch legfőképp azoknak szól, akik a legfejlettebb adatvezérelt vállalkozást szeretnék felépíteni. Nem számít a vállalkozás mérete vagy a munkaköri leírásod, a Crunch konferencián pontosan meg fogod találni azt, amire szükséged van. Ha adatmérnök vagy, esetleg termékmenedzser, vagy egyszerűen csak érdekel, hogyan tudod felhasználni a rendelkezésedre álló adatokat úgy, hogy azt a vállalkozásod fejlesztésének javára fordítsd, akkor ez a konferencia neked szól. A céged méretétől vagy az adatok mennyiségétől függetlenül te is a Big Data jelenlegi legnagyobb szereplőitől tanulhatsz, inspirálódhatsz.

Tervezett időpont: 2019. október
Weblap: https://crunchconf.com

Impact – Termékmenedzsment konferencia

Az Impact középpontjában a termékmenedzsment áll. A termékmenedzsment az ügyfél, az üzlet és a technológia közös pontja, ez az, ami lehetővé teszi számukra, hogy sikeresek legyenek. A konferencia kiemeli a szoftverfejlesztéshez kapcsolódó termékmenedzsmentet Agile-Adaptív alapelvek és gyakorlatok alkalmazásával, de a megosztott elvek és gyakorlatok úgy kerültek kiválasztásra, hogy más termékfejlesztésre is jól alkalmazhatók legyenek. Az Impact konferencia előadóit és témáit úgy válogatták össze, hogy hasznosak legyenek a már terméktudósként dolgozó emberek számára, de a kezdők, vagy érdeklődők is gyorsan megértsék és megtanulják.

Mint utólag kiderült a konferencia idén elmarad, de ettől függetlenül a késöbbiekben nagyon hasznos lehet.

Tervezett időpont: 2019 október -> helyette 2020 ?
Weblap: https://impact-conf.com

Budapest BI Fórum

A Budapest BI Fórum két nagy sikerű, eddig önálló rendezvény, az Open Source BI és az Innovatív BI konferenciák összeolvadásából született, létrehozva így a legnagyobb magyar, analitikával és üzleti intelligenciával foglalkozó szállítófüggetlen szakmai rendezvényt. A konferencia kiváló lehetőséget biztosít mind a fejlesztők, mind az elemzők, mind pedig a felhasználók számára a legújabb trendekkel, technológiai újdonságokkal való találkozásra, a hazai és külföldi BI tapasztalatok megismerésére és szakmai kapcsolatok építésére.

Tervezett időpont: 2019. november
Weblap: http://budapestbiforum.hu

Datarena

Az IVSZ (Szövetség a digitális gazdaságért) adatközpont és felhő munkacsoportja által tartott éves rendezvény, ahol vállalatok mutatják be saját technológiájukat és annak piacra gyakorolt hatásait, egészen a mikro vállalkozásoktól a nagyvállalatokig. A Datarena-n körbejárják a jelenlegi startup ökoszisztéma kihívásait, továbbá sikeres piaci szereplők adnak betekintést a növekedéshez szükséges összetett világ sajátosságaiba. A rendezvényre olyan érdeklődők jelentkezését várják, akik szeretnének megoldást, vagy inspirációt találni a legújabb felhős és adatközponti technológiákhoz.

Tervezett időpont: 2019. november
Weblaphttp://ivsz.hu/esemenyek

Stretch

A Stretch egy vezetői és menedzsment konferencia, amely azért jött létre, hogy a résztvevők a legjobbaktól tanulhassanak és hogy megmutassák, hogyan feszegetheted a határaidat. A kétnapos konferencia során a világ minden tájáról érkeznek előadók, hogy a legújabb trendeket, ötleteket, érdekes case studykat és inspiráló történeteket osszanak meg a résztvevőkkel. Izgalmas, a vezetés és a menedzsment kihívásairól szóló előadásokkal, valamint workshopokkal várják az érdeklődőket. A konferencia célközönsége továbbá a CxO, Product manager, Tech lead, Engineering Manager, Software Engineer, Scrum Master, Agile Coach munkakörben dolgozó, vagy ezek iránt érdeklődő személyek.

Tervezett időpont: 2019. december
Weblap: http://www.stretchcon.com