Data konferenciák 2020 - Dmlab

Data konferenciák 2020

Szalóki Kristóf

2020.02.07. • olvasási idő:

Javában zajlik a 2020. esztendő, máris elrepült egy hónap belőle. Mint minden évben, ez év januárjában is megfogadtuk, hogy márpedig idén hasznosan fogjuk tölteni a szabadidőnket, több időt fogunk fordítani önfejlesztésre. Mi 2020-ban is összegyűjtöttük azokat a hazai konferenciákat, amikre szerintünk érdemes ellátogatni azoknak, akik érdeklődnek a data science, a big data, a machine learning, vagy a business intelligence iránt.

Legfrissebb gyűjtésünket erre a linkre kattintva éred el.

Stretch

A Stretch egy vezetői és menedzsment konferencia, amely azért jött létre, hogy a résztvevők a legjobbaktól tanulhassanak és hogy megmutassák, hogyan feszegetheted a határaidat. A kétnapos konferencia során a világ minden tájáról érkeznek előadók, hogy a legújabb trendeket, ötleteket, érdekes case studykat és inspiráló történeteket osszanak meg a résztvevőkkel. Izgalmas, a vezetés és a menedzsment kihívásairól szóló előadásokkal, várják az érdeklődőket. A konferencia célközönsége továbbá a CxO, Product manager, Tech lead, Engineering Manager, Software Engineer, Scrum Master, Agile Coach munkakörben dolgozó, vagy ezek iránt érdeklődő személyek. A kétnapos konferenciára egy egész napos workshoppal lehet hangolódni.

Tervezett időpont: 2020 február 13-14
Weblap: https://www.stretchcon.com/2020/

Reinforce AI Conference

A Reinforce egy új, kétnapos technológiai konferencia, amely az AI-ra összpontosít. 2019-ben rendezték meg először Budapesten rögtön teltházzal, mi nagyon élveztük, Kristóf írt is róla egy összefoglalót. A konferenciára olyan vezető cégektől érkeznek előadók, mint a Google, Facebook, Verizon vagy éppen a DeepMind. A konferencia legnagyobb neve kétségkívül a Keras megalkotója, Francois Chollet lesz. A konferenciára látogatók érdekes előadásokat hallgathatnak meg olyan témákban mint a federated machine learning, on-device machine learning, reinforcement learning és természetesen a deep learning. A Reinforce konferencia mellett a témához kapcsolódó workshopokat és meetupokat is találunk a konferenciát követő napokon. A konferencia célja az Artificial Intelligence és a Machine Learning tudás behozatala a régióba, elérhetővé téve azt bárki számára.

Tervezett időpont: 2020 április 6-8
Weblap: http://reinforceconf.com

Budapest Data Forum

A Budapest Data Fórum egy hazai adatmenedzsment és analitikai konferencia, amely idén már tizenkettedik alkalommal kerül megrendezésre. A rendezvény a big data, a data science, és az adattárházak világába repíti el a résztvevőket. Első nap workshopokon vehetünk részt, a másik két napon pedig technikai prezentációk, előadások és esettanulmányok kerülnek bemutatásra megannyi változatos témában, többek között valós idejű adatfeldolgozásról, a mesterséges intelligencia alkalmazási lehetőségeiről és modern adatinfrastruktúrákról.

Tervezett időpont: 2019 május 18-20
Weblap: https://budapestdata.hu/2020/hu/

Crunch – Data Engineering and Analytics Conference

A Crunch legfőképp azoknak szól, akik a legfejlettebb adatvezérelt vállalkozást szeretnék felépíteni. Nem számít a vállalkozás mérete vagy a munkaköri leírásod, a Crunch konferencián pontosan meg fogod találni azt, amire szükséged van. Ha adatmérnök vagy, esetleg termékmenedzser, vagy egyszerűen csak érdekel, hogyan tudod felhasználni a rendelkezésedre álló adatokat úgy, hogy azt a vállalkozásod fejlesztésének javára fordítsd, akkor ez a konferencia neked szól. A céged méretétől vagy az adatok mennyiségétől függetlenül te is a Big Data jelenlegi legnagyobb szereplőitől tanulhatsz, inspirálódhatsz.
Mi évek óta rendszeresen részt veszünk a Crunchon, két éve írtunk is róla egy általános összefoglalót, és az egyik előadás elemzéséről szóló blogposztot is.

Tervezett időpont: 2020 október
Weblap: https://crunchconf.com

Impact – Termékmenedzsment konferencia

Az Impact középpontjában a termékmenedzsment áll. A termékmenedzsment az ügyfél, az üzlet és a technológia közös pontja, ez az, ami lehetővé teszi számukra, hogy sikeresek legyenek. A konferencia kiemeli a szoftverfejlesztéshez kapcsolódó termékmenedzsmentet Agile-Adaptív alapelvek és gyakorlatok alkalmazásával, de a megosztott elvek és gyakorlatok úgy kerültek kiválasztásra, hogy más termékfejlesztésre is jól alkalmazhatók legyenek. Az Impact konferencia előadóit és témáit úgy válogatták össze, hogy hasznosak legyenek a már terméktudósként dolgozó emberek számára, de a kezdők, vagy érdeklődők is könnyen megértsék őket és hasznosíthassák a konferencián tanultakat.
Tavaly elmaradt az esemény, de a 2018-as konferencián ott voltunk. Az egyik igen érdekes előadásról írta Bence ezt az elemzést.

Tervezett időpont: 2020 október

Budapest BI Fórum

A Budapest BI Fórum két nagy sikerű, korábban önálló rendezvény, az Open Source BI és az Innovatív BI konferenciák összeolvadásából született, létrehozva így a legnagyobb magyar, analitikával és üzleti intelligenciával foglalkozó szállítófüggetlen szakmai rendezvényt. A konferencia kiváló lehetőséget biztosít mind a fejlesztők, mind az elemzők, mind pedig a felhasználók számára a legújabb trendekkel, technológiai újdonságokkal való találkozásra, a hazai és külföldi BI tapasztalatok megismerésére és szakmai kapcsolatok építésére.

Tervezett időpont: 2020 november
Weblap: http://budapestbiforum.hu

Datarena

Az IVSZ (Szövetség a digitális gazdaságért) adatközpont és felhő munkacsoportja által tartott éves rendezvény, ahol vállalatok mutatják be saját technológiájukat és annak piacra gyakorolt hatásait, egészen a mikro vállalkozásoktól a nagyvállalatokig. A Datarena-n körbejárják a jelenlegi startup ökoszisztéma kihívásait, továbbá sikeres piaci szereplők adnak betekintést a növekedéshez szükséges összetett világ sajátosságaiba. A rendezvényre olyan érdeklődők jelentkezését várják, akik szeretnének megoldást, vagy inspirációt találni a legújabb felhős és adatközponti technológiákhoz.

Tervezett időpont: 2020 november
Weblap: https://ivsz.hu/esemenyek/datarena-2019/

Ebben a cikkben a teljesség igénye nélkül szedtük listába kedvenc hazai adatos konferenciáinkat, melyeken részt vettünk az elmúlt években. Kíváncsian várjuk az idei eseményeket, ott találkozunk!