Péntek esti Villanások - Dmlab

Péntek esti Villanások

Gáspár Csaba

2015.02.26. • olvasási idő:

Első alkalommal ajánlok figyelmetekbe a blogon tévéműsort – a Spektrum készített egy saját gyártású műsort Barabási Albert László egyik központi gondolatából kiindulva: az a legtöbb emberről nagy bizonyossággal megmondható, hol lesz egy nap vagy egy hét múlva.

A filmben a Villanások című könyv alapgondolatát járják körbe ismeretterjesztő aspektusból, itt láthatjátok a műsor beharangozóját.

https://www.youtube.com/watch?v=exAW_Y9o8cg&feature=emb_title

 

Akik már olvasták Barabási könyveit, azok szakmai oldalról sok meglepetésre nem számíthatunk ebből a szélesebb közönséghez szóló műsorban, de azért mindenképpen érdemes lehet megnézni, milyen módon kerül bemutatásra a data science területének ez az ága a hétköznap emberének. Mondjuk adatokkal dolgozó szakemberként talán ezzel a műsorral tudod a legjobban bemutatni a rokonságnak, milyen kérdésekkel foglalkozol.

A műsor igazi tartalmáról csak nagyon kevés információm van. Az biztos, hogy Barabásin túl néhány hazai szakember is megszólal majd a sorozatban, ezek között várhatóan én is meg fogok jelenni. Erre igen büszke vagyok, de valójában fogalmam sincs, mi is lesz végül berakva a velem készült interjúból, így most inkább lámpalázas vagyok – ilyen ez a popszakma…

Villanások – Spektrum
2015. február 27.   20h30
További részek: március 6., 13., 20. – ugyanúgy 20h30