Ingyenes data science képzés a Dmlab szakembereinek előadásában - 2020 | Dmlab

Ingyenes data science képzés a Dmlab szakembereinek előadásában – 2020

Gáspár Csaba

2020.01.29. • olvasási idő:

Idén ősszel is meghirdetjük a BME-n oktatott tárgyunkat külsős jelentkezők számára.

Az eddigi évekhez hasonlóan 2020-ban is elérhetővé tesszük külsősök számára a BME-n oktatott data science világába bevezető tárgyunkat.

A korábbi években a műegyetemi óráink igen népszerűnek bizonyultak mind az egyetemi, mind a külsős hallgatóink körében, így idén is arra számítunk, sokan jelentkeztek majd. Két tényező is korlátozza mennyi külsős hallgatót tudunk fogadni a kurzuson: (1) a rendelkezésre álló egyetemi termek befogadóképessége, (2) illetve azon elvünk, miszerint a külsős hallgatók aránya nem haladhatja meg az egyetemista diákokét. Ennek megfelelően előzetes regisztrációt kérünk tőletek, ami kapcsán később értesítünk, hogy tudunk-e fogadni a tárgyon ténylegesen.

Tárgy neve: Adatelemzési Platformok

Kurzus időpontjai: Kedd 8:15-10:00, illetve szerda 10:15-12:00 óra
Időszak: február 11-től 14 héten keresztül
A tárgy hivatalos tematikája: Link

Ebben a félévben az “Adatelemzési platformok” című tárgyunk indul, amiben egy alapszintű bevezetést tartunk a data science világába: megtanítjuk a Python nyelv alapjait, a RapidMiner adatelemzési szoftvert, bemutatjuk a legfontosabb gépi tanulási feladatok megoldását, illetve valós adathalmazok segítségével rávilágítunk mennyire izgalmas és szellemi kihívásokkal teli ez a szakma. Kevés az olyan rész, amikor valaki csak a táblánál előad, tipikusan egy-egy témát egyből közösen fel is dolgozunk, mindenki előtt ott van a saját laptopja az elmélet és a gyakorlat kéz a kézben jár.

Ha részt szeretnél venni az órákon, akkor arra kérünk gondold át, tényleg lesz-e lehetőséged az órákon részt venni, illetve hogy tudod-e majd követni azt. Ez az MSc informatikusok data science specializációjának bevezető kurzusa, oktatásánál feltételezzük, hogy már programoztál valamilyen programnyelven, nagyjából tudod milyen műveleteket lehet végrehajtani SQL nyelven, és az Excel különböző furfangjai sem hoznak zavarba.

Külsősök jelentkezését ezen a linken várjuk: JELENTKEZÉS

A jelentkezés időrendi sorrendben történik, viszont a hírlevelünk feliratkozói kapnak elsőként lehetőséget a feliratkozásra. A jelentkezés eredményének kihirdetése Február 4-én történik meg, Február 11-én pedig meg is tartjuk az első óránkat. A kurzuson való részvétel ingyenes, nincs külön feltétele. Van lehetőség beiratkozott hallgatóként is részt venni az órákon, ennek feltétele a Műegyetem felületén történő hivatalos jelentkezés, illetve a néhány tízezer Forint kreditköltség kifizetése. Ebben az esetben a tárgyat lezáró hivatalos vizsgán is részt vehetsz.

Abban az esetben, ha idén lecsúsztál a jelentkezésről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre, hogy a következő alkalommal elsőként értesülj az ilyen és ehhez hasonló lehetőségekről.

(UPDATE: A jelentkezést már lezártuk! – 2020.02.04.14h)